İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Şehit Kubilay İlkokulu

Recyling Will Be Amazing/Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak

Okulumuz öğretmenleri Özge KÜÇÜKKARACA ve Elif AĞBABA’nın yürütücülüğünü yaptığı Recyling Will Be Amazing/Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak isimli eTwinning (Avrupa Okul Ortaklıkları) projemiz başlamıştır.

Erken çocukluk çağında geri dönüşüm konusunda çocuklara basit ve eğlenceli bir şekilde geri dönüşümün kazanımını anlatmak ve nasıl yapılacağını öğretmek önemlidir. Çocuklara geri dönüşümün çevre için neden önemli olduğu, hangi materyallerin geri dönüştürülebileceği ve nasıl geri dönüşüm yapabilecekleri hakkında bilgi verilebilir.
Geri dönüşüm hakkında çocuklara bilgi verirken onların anlayabileceği basit ve eğlenceli bir dil kullanmak önemlidir. Ayrıca çocukların geri dönüşüm konusunda aktif bir rol oynamaları teşvik edilmeli ve bu konuda onlara sorumluluk verilmelidir.
Bizde bu amaçla yola çıkarak oyun, el işi, geri dönüşüm sembollü tasarımlar vs etkinlikler gerçekleştirerek erken dönemde çocukların bu becerilerini davranışa dönüştürmesini hedefliyoruz.

Yayın: 12.02.2024 - Güncelleme: 12.02.2024 10:20 - Görüntülenme: 34